Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariatrier.com/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1117
MARIATRIER.COM | Små lækre hindbærsnitter.
Små lækre hindbærsnitter.

Jeg er en sucker for alt i miniature. Hvis jeg kan se mit snit til det, bliver min brownie skåret i små tern, hvor hver enkelt stykke pyntes efter alle kunstens regler, jordbærkager synes jeg er finest i lilleput-størrelse og mazarinkager er så afsindigt nuttede, når de er små og runde og chokoladeovertrukne.

I dag har jeg bagt Meyers hindbærsnitter. Og jeg har selvfølgelig skåret dem ud i små størrelser, dels fordi det er pænt, men også fordi hindbærsnitter per definition er ret så hvinende søde og gør sig bedst i små mundfulde… på den gode måde, forstås.

Pynten endte med ikke at være traditionel og konfetti-farvet. I stedet dryssede jeg med pigede sukker-hjerter, købt i Tiger-butikken. Very girlish, jeg ved det, men lige sådan en tøset kage havde jeg lyst til at sætte tænderne i i dag.

Opskriften er en tro copy/paste af Meyers egen opskrift og giver cirka 10 små ret så guddommelige hindbærsnitter, der får bagerens snitter til at skamme sig.

Ingrendienser:
375 g hvedemel
200 g stødt melis
60 g mandelmel
Kornene af 1/2 stang vanille
275 g smør
1 æg
Ca. 300 g rigtig god hindbærmarmelade
1 æg, pisket til at stryge med
Rørsukker

Sådan gør du:
Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vanillekorn i en stor skål. Bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker og gnid det med fingrene til der kommer en masse ’krummer’.

Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, men sørg for at den er ensartet.

Del dejen i to lige store portioner. Rul hver halvdel ud til en rund skive på ca. 24 cm mellem to stykker bagepapir. ‘Dejskiven’ skal være ca. 3 mm tynd. Gør det samme med den anden portion dej. Læg de to ‘dejskiver’ på et fladt fad eller et fladt sted i køleskabet og lad dejen hvile i en time.

Forvarm ovnen til 190ºC.

Tag en ‘dejskive’ ud og fjern det ene lag bagepapir. Før skiven over på en bageplade.
Pensl lidt pisket æg i kanten af ‘dejskiven’. Fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag med bagsiden af en spiseske eller en paletkniv. Tag den anden ‘dejskive’ ud af køleskabet og læg den over marmeladen. Tryk først let i midten, så der ikke er noget luft mellem og dernæst rundt langs kanten af ringen, så kanterne er helt tætte.

Pensl igen med æg og prik derefter det øverste lag mange gange med en gaffel. Strø med rørsukker. Sæt kagen i ovnen og lad den bage ca. 25 minutter eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en rist. Skær i passende stykker og pynt!

Comments
No Responses to “Små lækre hindbærsnitter.”
Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *