Fashion | Denim Revolution

Jeg lå en sen nattetime i går og funderede over det her med tøj og stil. Om at vække opmærksomhed med det tøj, man har på, eller det modsatte: Egentlig ikke at ønske at vække opmærksomhed. Hvor om alting er, så tænkte jeg på min yndlings-uniform: Jeans, en t-shirt, gerne en denim-skjorte og sneakers. Og selvom jeg nu er vild med skinnies, men før i tiden elskede bootcut, så har de der jeans, og egentlig også denim-skjorten, altså bare fulgt mig i tykt og tyndt, gennem teenageår, forelskelser, skilsmisse, ny kærlighed for ikke at tale om det hav af events, jeg har været til, hvor de har været min tro, trygge følgesvend.

Nu, hvor jeg ikke havde andet at give mig til end at små-tænke klokken 02.30 om natten, funderede jeg over hvorfor, hvad end beklædning handler om funktion eller fashion, at denim-materialet, i form af jeans og skjorter, altid har haft sin plads i solen. Og hvorfor kærligheden, selvom popularitet næsten per definition stemples med en udløbsdato, forbliver intakt til denim. Måske fordi materialet igen og igen formår at genopfinde sig selv i nye vaske, former, taljer, bredder og farver?

Denim er, som jeg ser det, ulig andre materialer, en social sorteringsmaskine, et statussymbol, et kontrovers og til tider et stigma. Måske derfor var det det særegne bomulds-blend, og ikke pistoler, der gav cowboys deres credibility, stonewash, der gjorde 80erne cool igen (eller sådan da…) og de svenske jeans-entusiaster Weekday der i 2004, med deres ultratætte skinny-jeans, lagde verden så meget ned, at både tykke og tynde pludselig syntes, det var umanerlig smukt at ligne en narkoman iført føromtalte stramme jeans, en rodet updo, smudged eyeliner og nude læber?

Det gode – faktisk det næsten magiske – ved denim-jeans er jo netop, at der, hvad end du er blyants-tynd, rund, gerne vil fremhæve eller skjule din bag, få benene til at syne længere eller overkroppen til at syne kortere, findes jeans derude, der gør netop dét. Det fine ved materialet er også, at det udemærker sig lige så godt som kjole, som skjorte og som nederdel… tilmed er materialet slidstærkt og gør sig både til voksne og børn. Det kan man da kalde langtidsholdbar kærlighed.

Den der sene aften var jeg også et smut forbi min alltime favorite street style-fotograf Scott Schuman fra The Satorialist for at lure… og blev endnu engang forelsket i denim-materialets diversitet.

Comments
5 Responses to “Fashion | Denim Revolution”
  1. Maria, jeg elsker dine indlæg! De har det hele….jeg ville egentlig gerne have kommenteret på Petit Podiums eller Guldlog´s vegne, men det kan man ikke få lov til med dit nye plugin?

  2. Maria M says:

    Smukke, smukke billeder..

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *