Fragilité-kage med bær og nougat.

Da Elizabeth fyldte et år, inviterede vi de nærmeste til middag… og lagkage skulle der selvfølgelig til (selv Elizabeth fik en miniature-udgave med ét lys i – stor lykke!).

Jeg lavede en helt klassisk lagkage af vanillebunde, hindbærskum, makroner, creme og bananer, men kunne ikke dy mig for også lige at skrue en lagkage med fragilité-lignende bunde sammen… og altså; den var god. Som i rigtig god.

Bundene er bygget op omkring hasselnødder, flormelis, marcipan og æggehvider, og er snaskede, men sprøde, mens cremen såre simpelt består af flødeskum, masser af bær og fintrevet, iskold nougat.

Desuden, og det kan jo være vigtigt, hvis der skal laves flere ting i køkkenet og der er stress på: Du kan snildt lave bundene dagen i forvejen.

Ingredienser:
250 g marcipan, fintrevet
400 g flormelis
6 æggehvider
150 gram hasselnødder
½ liter piskefløde
500 g bær (Jeg brugte brombær, jordbær, hindbær og blåbær)
150 g fintrevet iskold blød nougat

Sådan gør du:
Rist først hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i otte til ti minutter, til de begynder at dufte. Hold øje med dem – de skal ikke blive sorte. Herefter tager du hasselnødderne ud af ovnen, ruller dem i et viskestykke for at få skallerne af, køler hasselnødderne ned og hakker dem groft.

Findel nu marcipan og flormelis, enten på en foodprocessor eller med hænderne, indtil de to ingredienser nærmest ligner mel. Pisk æggehviderne stive og vend marcipan-flormelis blandingen + hasselnødder i.

Foer herefter to springforme med bagepapir (Et godt fif: Smør bagepapiret ind i smør og drys enten mel eller sukker hen over smørret… så slipper bundene nemmere). Fordel til slut marengsen i de to springforme og bag dem ved 125 grader i cirka 45 minutter. Afkøl på en rist og fritag bundene fra bagepapiret.

Pisk nu fløden til flødeskum, riv (den meget kolde!) nougat og bland fløde, bær og nougat sammen.

Kagen samler du ved først at lægge en af dine bunde på et kagefad, hvorefter du med rund hånd fordeler halvdelen af fløde-blandingen på den, lægger endnu en bund på og kommer resten af flødeblandingen på toppen.

Server straks med et ekstra drys af revet nougat – og måske mørk chokolade – og pynt med bær, flag og lys.

Comments
3 Responses to “Fragilité-kage med bær og nougat.”
  1. Maria says:

    Nej Nej nej hvor ser den lækker ud! Den skal jeg prøve!

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] visualiseret, at lige netop denne kage skulle manifestere sig foran mig. Anledning: ligegyldig. Bare en eller anden halvlovlig […]Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *