Food | Torsk med porre og beurre blanc

Friskfangede torskefileter, der er stegt på skindsiden, blancherede porrer, lidt ærter med persille og dild og den lækreste beurre blanc… ahh. Mere har jeg egentlig ikke at sige. Åh jo, andet end at opskriften er til fire personer, at der med fordel kan tilføjes halve kartofler, hvis retten skal serveres som hovedret… og så tør jeg godt love, at du bliver små-afhængig af den her fine, og nemme, ret.

Ingredienser:
400-500 g frisk torskefilet med skind
2 porrer i tynde skiver
Ærter
Dild og persille
Salt & peber
Smør til at stege i

Sauce:
1 dl. hvidvin
1 skalotteløg, hakket fint
½ dl. piskefløde
200 g smør i tern
Friskpresset citronsaft
Salt & peber

Start med at sætte en gryde vand over. Mens du venter på, at vandet koger, renser du porre og skærer dem i tynde skiver. Når vandet koger, kommer du porren i og blancherer i 30 sekunder. Hiv porren op og kom den i koldt vand, mens du sætter ærterne over det allerede kogende vand.

Lav nu din beurre blanc, som skal være blød og rund af fløden, lidt skarp af vinen og lidt syrlig af citronen… jeg lover dig, at den er den perfekte makker til fisken. Pil og hak dit skalotteløg fint og kom det i en gryde sammen med hvidvinen. Kog op og reducér til ca. 1 spsk… det tager fem til ti minutter. (I mellemtiden kan du med fordel multitaske og varme en pande – varmt – op til torsk og porre). Skrue ned for vin og løg og tilsæt piskefløde. Tilsæt herefter smør lidt af gangen, mens du pisker, uden at saucen koger. Når al smørret er smeltet, tager du saucen af varmen og smager til med citronsaft, salt og peber.

Krydr nu fisken og steg den ved høj varme på skindsiden. Når torsken er ved at være færdig, vender du fileterne forsigtigt og giver dem 5-10 sek. på den anden side. Tag af varmen og slut af med at smide en smørklat på fiskepanden og sautér porrene, mens du blander dine ærter med dild og persille.

Server og nyd til et glas iskold Riesling.

Comments
3 Responses to “Food | Torsk med porre og beurre blanc”
 1. Trine Lykke says:

  Det ser godt ud. Torsk er altså stærkt undervurderet, jeg elsker det :)

  • Maria says:

   Jeg elsker det også… sammen med næsten al anden slags fisk ;-) Det vigtigste er, at fisken er ordentligt tilberedt og at fisken er frisk… har skræk-minder fra familiefester, hvor billig, frossen laks (som ikke smager godt) var blevet tøet op og stegt i ovnen. Fyføj ;-) Hey, og tillykke med dit nye bloghjem!

   • Trine Lykke says:

    Jeg er bestemt også en fiskeelsker, og ja frisk fisk er et must! Jeg hader også når Laksen bliver drabt – sådan helt kogt nærmest og bagt i ovene i 40 minutter eller sådan. Det enest ejeg ikke er så glaf for ved torsk er at det er svært at få benfri, og er ikke pjattet med de ben.

    Tak for det, jeg er rigtig glad for det, selvom det er irriterende at måtte opgive mit gamle domæne, og at stoppe et samarbejde er aldrig fedt, men af og til nødvendigt…

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *