Bee | Honningkage med creme og chokolade

Min far går til bi. Ja, du læste rigtigt. Bi. Øjensynligt er det noget med at lære en masse om bistader, om dronninger og droner… og så selvfølgelig om at slynge og tappe den lækre, flydende, aromatiske honning, som jeg personligt er ret betaget af, at de der to-farvede, små, flyvende væsener kan producere.

Selvom jeg slet ikke gad at passe og pleje sådan en flok på tusinde bier, så deler jeg så absolut min fars passion omkring honning. I hvert fald hans honning, avlet i egen bistade. Honningen, som hans bier fremavler, har den smukkeste solgule farve, smager af blomster og natur og dufter himmelsk. 100% økologisk og 100% sommerlig.

Når han er på besøg i København, leverer han kærligt en kasse med honning til mig… eller det vil sige: Til mig og mine to søskende. På mærkelig vis får jeg ligesom bare aldrig fortalt dem, at der venter honning til dem ;-)

Da jeg forleden igen-igen blev overmandet af en trang til bare et lillebitte stykke med sødt, fandt jeg på at bage en svampet honningkage med appelsin, selvfølgelig delt med smørcreme, abrikos-syltetøj og overtrukket med mørk chokolade. Resultatet? Hvis du er til honning, så ender du i himlen, når du sætter tænderne i et stykke. Så er du advaret.

Ingredienser:
500 g honning
125 g musovadosukker
500 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødte nelliker
1 ½ tsk natron
½ tsk hjortetaksalt
3 æg
1 dl piskefløde
1 økologisk appelsin, både saft og skal

Smørcreme
200 g blødt smør
200 g flormelis

+

1 glas abrikossyltetøj
150 g mørk chokolade

Sådan gør du:
Varm honning og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er smeltet, og lad blandingen køle ned til stuetemperatur. Bland imens mel med krydderier, natron og hjortetaksalt i en skål for sig.

Når honning/sukker-blandingen er kølet af, pisker du æggene sammen og rører dem i honningblandingen med fløde og appelsinsaft og -skal.

Si mel-krydderblandingen i dejen, rør den ensartet og hæld dejen i en lille bradepande (20×30 cm) med bagepapir i bunden, og bag den i 35-75 minutter ved 165 grader. Tjek at kagen er gennembagt med en tandstik, kødnål eller lignende. Den skal komme ren ud, men husk at kagen ikke skal skam-bages tør.

Lad kagen køle helt af i formen og lav imens smørcremen ved at piske smør og flormelis hurtigt med en elpisker, indtil massen er helt hvid og luftig. Processen tager 3-4 minutter og det er top vigtigt, at du tager dig tid… det gør hele forskellen mellem tandsmør og luftig creme.

Når kagen er helt kold, flækker du den i to lag (med kniv eller sytråd) og spreder først syltetøj (Jeg kan varmt anbefale abrikos-syltetøj fra Fynbo, som kan købes i Fakta) og dernæst smørcreme ud over det nederste lag. Læg øverste lag kage på.

Til sidst smelter du den mørke chokolade og breder den ud over kagen med en paletkniv. Stil kagen i køleskabet, indtil chokoladen er hård.

Husk: Opbevar kagen i en lufttæt beholder på et køligt sted, gerne køleskab, men tag den ud en halv times tid før servering, så smørcremen ikke er helt hård.

Comments
2 Responses to “Bee | Honningkage med creme og chokolade”
  1. haha, hvor cool med en far der går til bi! :) herhjemme får vi også jævnligt honning – en bekendt har nogle bistader på noget af min fars jord – men desværre er jeg bare ikke særlig vild med det. Prøver igen og igen, men ER altså bare ikke honningtypen og får ikke det mindste mundvand over hverken honningkager, semifreddo eller mælkesnitter for den sags skyld… :)

  2. Lucille says:

    Hej!

    Den ser vildt god ud – jeg har lige et spørgsmål:

    Hvilken slags honning skal man anvende? Er det honning på bøtte (altså den mere faste honning) eller det flydende honning (hvis det er flydende, hvilken en skal man så bruge? Akacie, blomsterhonning??)

    Hilsen Lucille

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *