Verdens bedste mini-pizzaer.

Det er efterhånden lang tid siden, jeg har lagt en opskrift op her op bloggen. Årsagen er egentlig ret ligetil: Selvom jeg stadig er et madøre, og selvom jeg stadig elsker at afprøve, eksperimentere og kreere, så har det bare slet ikke været overskud eller tid til at tænke i andre baner end rygrads-retter, spagetti bolognaise og hverdags-favoritter i, suk, alt for lang tid.

Indtil nu, that is. For jeg må, helt ydmygt, sige, at jeg mener at have nået frem til den bedste hjemmelavede pizza – ever. Bunden er sprød og blød, tomatsovsen har bud, er krydret og alligevel børne-mild, osten er, well, mozarella-ost (den rigtige, ikke den i strimler fra en pose) og toppingen er lige akkurat, som du bedst kan lide den.

Dejen bliver bedst at at stå i køleskabet natten over, men hvis du nu er som mig, der ikke er voldsomt koordineret, så kan jeg afsløre, at dejen altså også er rigtig, rigtig god, selvom den kun har hævet en times tid. Og selvom pizzaen i sandhed også bliver bedst på en bagesten inde i ovnen, så virker en helt almindelig bageplade altså også fint til formålet.

Pizzadej
1/2 liter koldt vand
20 g gær
1 spsk. sukker
600 g mel type ’00’
250 g mel, durummel, gerne groftmalet
1/2 dl olivenolie
1 lille håndfuld salt

Ælt ingredienserne sammen (helst på røremaskine) til en ensartet dej, som hæver i mindst en time, evt. natten over, i køleskab. Den må gerne være klistret.

Tomatsauce
2 dåser koncentreret tomatpuré (a ca. 140 g)
4 tsk fintrevet (zittauer)løg
4 små, knuste fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 dl vindruekerneolie

Rør ingredienserne til tomatsaucen sammen.

Sådan samler du pizzaerne

Tænd din ovn på 275 grader (eller så varm, som din ovn nu kan blive) og læg samtidig en bagesten (eller en almindelig bageplade) ind i ovnen, mens ovnen varmer sig op.

Del din pizzadej i cirka 10 lige store stykker og vend dem i lidt hvedemel, så de ikke klistrer alt for meget. Rul en efter en bundene ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter (hellere små pizzaer end en stor, du ikke kan få manøvret over på bagepladen).

Fordel nu en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade en halv centimeter være fri hele vejen langs kanten, så får du en god skorpe. Fordel herefter et halvt stykke frisk mozzarella jævnt over pizzaen, samt din yndlings-topping. Slut af med et par dryp olivenolie og et drys oregano.

Tag bagesten/bageplade ud og smæk hurtigt pizzaen over på sten/bageplade og smid pizzaen ind i ovnen. Bag i cirka fem minutter. Tricket er at bage pizzaen, så den lige hæver, og dejen bliver til brød, men uden den tager alt for megen farve.

Comments
2 Responses to “Verdens bedste mini-pizzaer.”
  1. Lone says:

    Den opskrift har jeg også brugt i lang tid, for den er super god! men har netop dejnet til ande-rest-pizza med en noget enklere opskrift fra en professionel pizzamand, hvis den er bedre sender jeg dig den i morgen :) tomatsovsen ændrer jeg dog ikke – den er super!

  2. Maria says:

    Opskiften ER nemlig lækker. Hvordan gik det med den anden opskrift?

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *