Test af Kitchenaid Artisan Foodprocessor + Rødbederavioli med hvidløgsost.

Efter at have vimset teenage-forelsket omkring, pudset og aet min nye KitchenAid Artisan Pro Line Foodprocessor i pænt mange dage, uden så meget som at tænde for ‘on’, tænkte jeg igår, at dagen i går måtte være moden til at afprøve et par af maskinens funktioner… ikke mindst fordi, det er en helt special dag i morgen her på bloggen, hint hint.

Jeg kan sige så meget her: Maskinen virker. Og den virker fantastisk.

I stedet for at stå med en kniv og skære halv-perfekte kartoffel-skiver, har jeg på maskinen skåret kartofler til tynde, slanke og lige pommes frites. Jeg har knust isterninger til en drink. Jeg har, med et fikst knivblad, der kan snitte alt i terninger, lavet en græsk salat af tomater, agurker, løg og feta. Jeg har snittet papirstynde skiver af rødbeder i stedet for at bruge mit mandolinjern. Og jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at jeg gjorde det hele på rundt regnet 5 minutter.

Jeg mangler endnu at teste en del af de medfølgende blade, og selvfølgelig også juice-presseren og brød- og kage-krogen, men mon ikke også de virker? Motoren er i hvert fald noget af en temperamentsfuld dame og resultatet af mit feltarbejde er indtil videre, at knivene og bladene er så skarpe, at alt, der kommer ud af skålen er snorlige. Akkurat som det skal være, hvis man investerer i så dyr en sag.

Jeg sad med den store instruktionsbog i hånden og gik lidt kold ved tegningerne af det forskellige tilbehør, og hvad det medfølgende arsenal af knive og kroge skulle bruges til, så jeg vil egentlig anbefale dig at se den her lille video fra KitchenAid, der hurtigt fortæller, hvad de enkelte dele kan benyttes til.

En af de ting, der kom ud af min test, var en fin lille forret eller snack, som jeg personligt mener kan nydes hele året rundt: Rødbede-ravioli med (gede)ost, basilikum og hasselnødder. Den er super simpel at lave og ser så fin ud:

Skær helt tynde skiver af rødbeder og bolsjebeder på et mandolinjern, med en meget skarp kniv – eller, surprise, KitchenAids Foodprocessor. Vend skiverne i en smule olivenolie og lidt salt og peber. Læg skiverne sammen med god, blød gedeost, eventuelt bare en friskost med hvidløg, som jeg gjorde, og pynt med afskallede hasselnødder, basilikum og lidt balsamico-glacé. Servér.

Sidst, men ikke mindst: Du kan stadig nå at få fingrene i den smukke vendebakke fra Finn Juhl hos Fie + et gavekort til MOLO hos Smartkids.dk hos Pernille… og for at det ikke er løgn er dagens låge åbnet hos Kaja, der byder på den spritnye bObles hvalros (værdi 1.099 kroner)

Comments
5 Responses to “Test af Kitchenaid Artisan Foodprocessor + Rødbederavioli med hvidløgsost.”
 1. Mette Glerup says:

  Undskyld mig, men den Kitchenaid herlighed lyder da intet mindre end fantastisk!!!
  Har så mange maskiner og dimser på indkøbskurven, at jeg bliver helt forpustet bare ved tanken.. Det jo langtfra nødvendigt – det lyder da til at denne herlighed er svarene på mine bønner <3

  Måske lidt for 'stor' at skrive på ønskesedlen, men så må jeg jo igang med opsparingen.
  Anyways, jeg håber du kommer til at vise mere om hvad du får ud af den?

  :)

 2. Camilla Hochheim says:

  Bliver mere hug på den efter at have læst det du har skrevet om den. Jeg elsker at lave mad og bage og har også Kitchen Aid artisan røremaskine. Den er simpelhed uundværlige for mig da jeg har gigt. Har set denne maskine og ønsker mig gavekort til den når jeg fylder år. Nu hvor du skriver hvor nemt det er, er jeg helt sikker på at det er sådan en jeg skal have :-) og når jeg har fået sparet sammen til den, skal jeg da lige prøve din opskrift :-)

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] ved du, at jeg har fablet om ankomsten af KitchenAid Artisan Foodprocessor, og du ved, at jeg har testet om den nu i grunden er så god, som KitchenAid hævder (Hurtig afsløring: Det er […]Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *