Nu er jeg simpelthen træt af at ligne en kvapset dame i ‘min bedste alder’.

Okay, det er ingen hemmelighed, at jeg sådan, ganske simpelt og uden drama, er langt fra pjattet med motion. Jeg kan ikke lide at få min puls op, kan ikke lide fornemmelsen af, at min hals snører sig sammen, kan ikke lide at svede og er tilmed så ukoordineret og klodset, at jeg aldrig – aldrig – har været god til en sport (og tro mig, jeg har prøvet mange sportsgrene af). Eneste motionsform, jeg nogenlunde kunne finde ud af (og til dels derfor kunne lide) var Callanetics, som jeg næppe tror findes mere, ha… hvis nogen da overhoved aner, hvad det er?

Det er heller ingen hemmelighed, at 10 kilo har sneget sig på i løbet af det sidste år eller to. Tøj, jeg så pæn ud i før, klumper på mig, den smalle talje, jeg havde, er ikke særligt smal mere og det er, qua at jeg er godt oppe i trediverne, som om, at intet på min krop ligesom gider trodse tyngdekraften mere.

For et par uger siden skete der det fatale, at jeg så et foto af mig selv… eller nærmere en video, hvor jeg slænger mig på Augustes seng og Tatjana filmer Elizabeth. Jeg var gobsmacked. Målløs. Inde i mit hoved lever en slank, yngre dame, faktisk stadig lidt en teenager, men det, jeg oplevede, og så på videoen, var intet mindre end en kvapset dame i slutningen af 30erne, der måske stadig var køn, men fandme ikke længere var en hottie.

Og ved du hvad? Jeg er for ung til ikke at være en hottie mere. Så er det sagt.

Jeg ved ikke, om jeg tror på skæbnen eller hvad, men dagen efter den famøse video, tikkede der et nyhedsbrev ind fra forvandlingsstrateg, personlig træner med speciale i kettlebells og sundhedsrådgiver, Anna Bogdanova, som flere veninder sværger til, og som, viser det sig, har en fantastisk filosofi, som i al sin enkelthed går ud på at træne hårdt, ja, men aldrig anstrenge sig.

Nyhedsbrevet handlede om hendes nye forløb, ‘Baller uden buler’, som byder på et 8 ugers online program (med kettlebells), der, hævder hun, vil få de mest genstridige fedtdepoter på balder og lår til at forsvinde, stramme taljen ind med 4-10 centimeter, byde på op til 5 x større efterforbrænding efter træning og bedst af alt… at man kun behøver at bruge 60 min om ugen på træning.

Det jeg da kunne overholde.

Uden at jeg i øvrigt vil tease mere om gaverne i den store pakkekalender, som jeg, Fie fra mit udtryk, Louise fra Guld.log, Jeanett fra Miss Jeanett, Kaja fra Shopping4kids og Pernille fra Børnetøjsindkøberen har stykket sammen til dig, så tror jeg godt, at du kan lægge to og to sammen, hvis du lurer på listen over samarbejdspartnere, hæ.

Du kommer i hvert fald til at følge mig her på bloggen over de næste uger. Forhåbentlig i en for mig lidt grænseoverskridende forvandling fra kvapset dame til smækker ditto (hvem ved om jeg endda viser før og efter-billeder, ahrem). Vi må se. På min lange svada om at hade motion, replicerede Anna i øvrigt køligt med: “Bare rolig, jeg har fået selv de mest inkarnerede ikke-trænende damer i gang.”

Jeg tænker, at der er håb forude.

DAGENS KONKURRENCE
I dag kan du hos Fie fra mit udtryk.dk vinde en af de interiør-sager, som jeg er allermest glad for, og som jeg mener er hver en krone værd, nemlig vendebakken fra Finn Juhl. Værdien er 1.299 kroner, bakken er smuk – og jeg synes bare, du skal skynde dig over til søde Fie <3

Comments
6 Responses to “Nu er jeg simpelthen træt af at ligne en kvapset dame i ‘min bedste alder’.”
 1. Ditte Buus says:

  Jeg er nok lidt samme type som dig hvad motion angår. Og jeg er blevet rigtig glad for Pilates træning. Jeg træner et sted, hvor jeg bliver rigtig glad for at komme hen, og hvor jeg får trænet det jeg skal. Min krop har det godt, når jeg passer min træning. Måske der findes lignende der hvor du bor.

 2. Louise FB says:

  Jeg er fuldstændig på bølgelængde med dig hvad angår motion. Det er bare ikke mig og har prøvet mere eller mindre alt hvad der findes – undtagen kettleballs for jeg er faktisk lidt bange for om min hypermobile håndled er klar til dem… Ved du noget om det? Vil i hvert fald glæde mig til at følge dit forsøg på at slippe af med det kvapsede ;o) Tak!

 3. Maria R says:

  Uh, uh, uh – MÅ vinde. Og så blev den endda udloddet på min fødselsdag…

 4. Umiddelbart lyder det lidt modstridende at træne hårdt uden at anstrenge sig, men hva’ fa’en, selvom jeg kun er i midten af tyverne, har den der graviditet og fødsel da forårsaget et kun mere presserende behov for lidt blive strammet lidt op.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] selv er smugstartet på Balder Uden Buler allerede. NU ER JEG SIMPELTHEN TRÆT AF AT LIGNE EN KVAPSET DAME I ‘MIN BEDSTE ALDER’. Skriver […]

 2. […] har sikkert allerede læst min introduktion til Anna Bogdanovas onlinekursus ‘Baller uden Buler‘. I skrivende stund har jeg – endelig – fået min kettlebell med posten, og jeg repeterer […]Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *