Food | Lovely potato soup

Her på Amager rusker og river det i træerne, regnen øser ned og jeg får seriøst reminicenser af efterår… men okay så, hvis nu vejret har tænkt sig at arte sig så uartigt, så leger vi da bare, at det er efterår og smækker den bedste, mest mættende og mest dejlige kartoffel-porre-suppe sammen (ps. er du børnefamilie, eller har du bare for travlt til at kokkere hver eneste aften, så lav dobbeltportion og smid i fryseren… suppen er lige så god optøet som nylavet).

Når jeg skriver, at du skal bruge 500 gram kartofler og 500 gram porrer, så tag det med et gran salt… bare hak rigeligt og så kan du altid spæde op med mere væske hen ad vejen. Husk også, at du ikke behøver at hakke kartofler, porrer og løg i pæne stykker… de skal alligevel blendes, så bare ned i gryden med dem ;-)

Ingredienser
50 g smør
500 g porre i skiver
500 g kartofler i tern
1 løg, der er hakket
9 dl hønsefond (jeg er fan af Knorrs den flydende, som rent faktisk smager af, ja, høne)
½ dl fløde
1,5 dl mælk
Salt og peber

Anretning
Purløg
Creme fraiche (eller fløde)
Bacon ville heller ikke være skidt…

Smelt smørret i en gryde og tilsæt porrer, de skårne kartofler og det hakkede løg. Vend blandingen godt og grundigt rundt i smørret, mens det simrer, krydr så med salt og peber (nogle gange smider jeg også en dusk timian med) og lad blandingen simre under låg ved svag varme i sådan cirka 10-15 minutter.

Tilsæt nu din bouillon, bring suppen til kogepunktet og lad den simre i fem minutter mere – eller indtil grøntsagerne er møre. Blend så suppen, enten i en blender eller med din stavblender, hvis du har sådan en, tilsæt mælk og fløde og smag suppen til med mere salt og peber.

Top med purløg, strø med créme fraiche (som giver en fantastisk syrlighed op imod den fede suppe) og, hvis du orker at lave det, bacon-stykker. Trés bon!

Comments
6 Responses to “Food | Lovely potato soup”
 1. Trine Lykke says:

  Vi havde rigtig regnvejrsdags-hygge i går, bagte kanesnegle og lavede suppe til aften…

 2. Walkinrunout says:

  Umm det ser rigtig lækkert ud ;)

  • Maria says:

   … det var det også :-) Skynd dig ud i køkkenet og smæk suppen sammen… den er dejlig <3

 3. Johanne says:

  Ej, hvor ser det bare lækkert ud! Jesus!! :D

  http://www.johannethorhauge.blogspot.com

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *