Slankende chokolade-brownies (næsten).

Mens jeg sveder tran, bager boller til min dejlige August, der e.n.d.e.l.i.g. kommer hjem fra sommerferie i dag (tilføj fløjte, trommer og guitar…), kigger på mine afskallede negle og kigger væk igen, er nået til side 590 i ‘Verdens Vinter’ (Det har så også kun taget mig… øhm, tre måneder) og, well, hanging in there, er jeg på slankekur. Nu skal det fandme være. Magter simpelthen ikke længere at komme til at slukke for telefonsamtaler, fordi egernposerne er for store, eller, hvis jeg ikke skal være morsom: Jeg orker ikke flere fotos af mig selv med mormor-arme og kan ikke forenes med, at det der engang var så fin en mave er invaderet af en uvelkommen badering. Av.

Så i gang er jeg. Og dermed er jeg også i færd med at eksperimentere i køkkenet. Og, trommehvirvel, tak: Jeg har bagt en brownie-agtig kage, der er propfyldt med squash, kun indeholder 86 kalorier per stykke og i øvrigt ikke indeholder snerten af mel eller smør, men som smager syndigt lækker. Svampet, chewy, rig på chokolade-smag. Anbefalelsesværdig, faktisk, af en slankende kage at være (og tag det fra en, der hader ‘sunde’ desserter).

Squash, siger du? Yes. Man kan overhoved ikke smage, at der er grøntsager i kagen. At man så samtidig kan tage et stykke kage og toppe det op med et par skiver banan + et par skefulde Isis-vanilleis, og alligevel kun betale med lidt over 125 kalorier… uhm, så er slankekur ikke så skidt endda (Eneste udfordring: Spis ikke mere end ét stykke, Maria).

Ingredienser:
1 dl peanutbutter uden sukker
1/2 dl agavesirup (har du ikke agavesirup, kan du bruge honning)
1 dl æblemost
1 tsk vanillesukker eller -korn
1 dl usødet kakaopulver
1,5 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
3 dl revet squash
1 dl mørk chokolade 70%, hakket i chunky stykker

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader og foer en firkantet kageform med bagepapir. Stød nu havregryn i en blender, en foodprocessor eller en kaffekværn, indtil havregrynene er fintmalede. I en stor skål, helst med elektriske mixer, samler du peanutbutter, æblemost, agavesirup og vanillesukker, indtil massen er glat. Tilsæt nu squash, kakaopulver, havregryn-mel, bagepulver og salt og bland godt, indtil massen er homogen. Vend forsigtigt 1/4 af den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i bradepanden og drys den resterende mængde af chokolade på toppen af kagen. Bag i 25-30 minutter. Afkøl for guds skyld de lex brownies helt – det bliver de meget bedre af, og skær derefter kagen ud i 20 firkanter. Klar, parat, slank.

1 stykke brownie indeholder:
Kalorier: 86 kcal
Fedt: 4,5 gram
Kulhydrater: 11,1 gram
Sukker: 6 gram
Fibre: 1,8 gram
Protein: 2,5 gram

Comments
7 Responses to “Slankende chokolade-brownies (næsten).”
 1. Trine Lykke says:

  Åhhh, de skal prøves, tak fordi du deler!

 2. Trine Lykke says:

  Så er de bagt og jeg har lige prøvesmagt et stykke, de er virkelig lækre og stiller virkelig den søde sult med den kraftige kakao og chokoladesmag.
  Jeg tror dog min skulle have bagt lidt længere, eller bliver de sådan “gummi-agtige”?

  • Maria says:

   Hmm. gummi-agtige. Det gjorde de ikke her… tænke-tænke. Mit umiddelbare bud er faktisk, at de har fået lidt for meget i ovnen… jeg har det, med brownies i det hele taget, med at tage dem ud, hvor de er bagte, men stadig ret så ubagte… så sætter de sig lækkert, når de køler af. Kan det være det?

 3. HVAD den ser go’ ud. Slankende… næsten. Jamen SÅ sker der jo ikke noget ved at prøve den! HAPS.

 4. Jeg tror lige du har reddet mig! Jeg skal til at spise glutenfrit og har haft den ondeste craving efter chokoladekage. Skal helt sikkert prøve at bage den her i weekenden.

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *