Food | Kalvemørbrad med rødvinsglace

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker-elsker-elsker mad af god kvalitet, og gerne bruger alle penge, jeg har, på ordentlige råvarer. Ikke dermed sagt, at jeg ikke også tit og ofte er pjattet med en rød hotdog, slik i alskens farver og franskbrød med varm leverpostej, som bringer minder om barndom og lune, men sådan overordnet set har jeg mig et noget anstrengt forhold til Knorr-blandinger, halvfabrika, paseuriserede æg, pumpede kyllinger, juice med tilsat sukker og dressinger fra supermarkedet… men det er et helt andet emne end det, jeg nu vil skrive om, nemlig en opskrift der snildt kunne være placeret i den gode smags epicenter.

Nytårsaften kreerede jeg denne lille, fine ret… og hvis du ser bort fra, at rødvinsglacen tager lang tid at reducere (hvor du godt nok hverken skal gøre noget eller røre… bare sætte dig i sofaen med kaffe og et modemagasin og se din rødvinsglace blive lex, win!), så er det en super nem ret, som jeg virkelig vil anbefale dig at give dig i kast med, hvad end du skal invitere venner på besøg, din (sviger)familie skal bespises eller du skal forkæle en speciel person. Btw, du kan godt udskifte kalvemørbraden (som er dyr) med en svinemørbrad. Bon appetit!

Kalvemørbrad
1 stykke kalvemørbrad på cirka 1 kg
Salt & peber

Rødvinsglace
1 dl balsamicoeddike
1 spsk. honning
1/2 flaske rødvin
1/4 flaske portvin
75 gram champignon
2 fed hvidløg
2 stk. løg
1 liter kalvefond
60 gram smør

Hvidløgsflute
1/2 ciabattaflute
2 finthakkede fed hvidløg
Olie

Garniture
Hakket persille
Søde tomater i små bidder
Lidt salat eller ærteskud

1. Karamelliser honningen let, tilsæt eddike og kog ind til en såkaldt gastrique, som er sådan en slags tyk, tæt sauce… det tager cirka 10 minutter. Tilsæt nu rødvin og portvin og lad det koge, indtil saucen er reduceret til en tredjedel. Så er det tid til, at de øvrige ingredienser tilsættes, på nær smør, og saucen koges ind til cirka 3 dl. Det kan godt tage tid, faktisk et par timer, så start tidligt, men jeg lover dig, at det er ventetiden værd! Saucen sies og koges derefter op og monteres med koldt smør lige inden, du skal servere din ret.

2. Tænd ovnen på 180 grader, dup kødet tørt og arbejd både salt og peber ind i herligheden. Varm så en stor pande med et par skefulde olie og brun kødet grundigt på alle sider. Kom kødet i en bradepande og steg det i ovnen ca. 30-40 minutter, men sørg for, at kødet stadig er rosa i midten. Jeg vil klart anbefale et stegetermometer (kernetemperaturen bør være 58-60 grader)… forskellen mellem rosa mørbrad og sej skosål er forholdsvis lille ;-) Lad kødet trække 10 minutter, før det skæres ud i brede skiver på tykkelse med en god bøf.

3. Skær brødet ud i tykke skiver, varm en pande, tilsæt et par spiseskefulde olie, tilsæt finthakkede hvidløg og steg brødene på begge sider til de har fået farve og dufter lifligt.

4. Anret brødet nederst, så bøffen, så din garniture og øs lidt rødvinsglace over og rundt om retten. Voila!

Comments
2 Responses to “Food | Kalvemørbrad med rødvinsglace”
  1. hvor ser det lækkert ud! Må prøve at lave rødvinsglace snarest – – og meget krea i øvrigt at lægge kødet oven på hvidløgsbrødet. Notes taken! ;)

  2. Maria says:

    Ach, hvor er du sød! Det smagte skam også lex, så ud i køkkenet med dig ;-) Jeg vil nu bare gerne have den æggemad, du flashede, imorges på din blog…

Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *