4th Trimester Body.

Ak ja, så står man der igen og kigger sig i spejlet med vantro. 36 år, har født et barn, er ikke ligefrem særlig trimmet mere og føler sig allerede… gammel. Med strækmærker, en barm, der har set bedre dage (som i virkelig bedre dage!) og en følelse af, at andre, der har født (eller bare er blevet ældre) ser langt, langt bedre ud.

Well. Så er det, at jeg, sådan helt derinde, hvor hjertet sukker veltilfreds, bliver rolig, når jeg kigger billederne igennem på pinup- og boudoir-fotografen Ashlee Wells Jacksons foto-projekt ‘4th Trimester Bodies Project’, der er dedikeret til skønheden i de ændringer kvinders kroppe undergår gennem moderskab, fødsel og amning.

Projektet er inspireret af Ashlee Wells Jacksons egne oplevelser som mor til tre, for også hun rev sig i håret og bankede sig selv i hovedet over, at den smukke præ-graviditets-krop for hende havde forvandlet sig til en stor, blød krop med ar og mærker… motion og sund kost til trods.

Det, at vi ikke omfavner de ændringer, kroppen undergår, er en skam af flere årsager. Først og fremmest fordi det bare er sådan, det er. Kroppen ændrer sig, når der vokser et barn inden i en, mere end de fleste aner. Kroppen bliver en anden (og sjældent pænere) version af sig selv, når et barn hænger i brystet og når kroppen pludselig i flere måneder har båret eller stadig bærer rundt på usandsynligt mange ekstra kilo. Omvendt er det så ærgerligt, at vi (jeg siger vi, fordi jeg næppe kan være den eneste, der føler sådan) ikke mestrer at flytte perspektivet, både i os selv og som samfund, fra fysisk perfektion til at omfavne, eller bare holde lidt af, moderskabet og dermed ar, striber og strækninger efter at have båret et barn under hjertet.

Jeg ved ikke, hvad der er rigtigt. Jeg kommer selv næppe nogensinde til at omfavne mine strækmærker, eller de ekstra kilo, men jeg er umådeligt stolt over, at der findes fine damer derude, som tør stå frem og vise mig, at jeg i hvert fald ikke er alene om ikke længere at have en krop som en 20-årig.

Jacksons gribende fotografier, og mere om projektet, kan ses og læses lige her.

Comments
3 Responses to “4th Trimester Body.”
  1. Ann-Sophie says:

    Jeg elsker simpelthen de her indlæg, hvor du tipper om artikler, billeder, o.lign. Virkelig.

    Og jeg er desværre ikke et hak anderledes, som jeg (måske halvhjertet) har prøvet at omprogrammere lidt i min hovede. For ens krop er jo resultat af de anstregelser, man har været igennem og langt de fleste vender jo ikke straks tilbage som veltrimmede sylfider. Og alligevel måler og vejer man sg mod et helt urimeligt kropsbillede (for mit vedkommende er det nok, hvordan jeg så ud som 18-årig. Virkelig mærkeligt!)

    Strækmærker fik jeg også en del af under min graviditet. Min mor, som har født seks børn, har tre bittebittesmå, nærmest mikroskopiske strækmærker. Jeg må have min. 25, der i starten lignede ildebrand.

    Jeg var/er ked af det over dem, selvom min mand så sødt fortæller mig, ‘at det bare giver lidt karisma’. Men hvorfor skulle han ikke have ret? Ar på mænd giver altid karisma – hvorfor kan samme ikke gøre sig gældende for kvinder? Det får mig til at tænke på en bog, jeg læste for nyligt “The Other Hand,” hvor en ung afrikansk asylansøger siger, at hun synes, ar er noget af det smukkeste “Fordi det er noget, du har overvundet/overlevet” (I’m paraphrasing here, sorry) Og det har jeg tænkt meget over siden. Hvor vestligt et mindset, det egentlig er, det med vores billede af ‘den rigtige/perfekte krop.’

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] taknemmelig for foto-projektet ’4th Trimester, som skønne Trier tippede […]Leave A Comment

Please verify that youre a not a spammer *